EMPRESA       SERVIÇOS       PROJETOS       NOVIDADES       CONTACTOS

                   

GÓLGOTA




[PT]
[EN]


The plot of land is set over three east-facing terraces with a four-storey building intended for the most private quarters of the house, featuring bedrooms and compartments for family use. Given its reduced size, it was decided to expand the area by introducing three new construction elements on the land: a new extension to the housing area, a garage and a swimming-pool.

The volume of the new expansion was intended to include the most public areas of the house, such as the entrance hall, kitchen, living room, and pool support area. This extension is implanted perpendicularly to the existing building and consists of two floors, extending towards the east, following and relating to various levels with the existing terraces. It is intended that this volume assumes the image of a winter garden, projected as a structure of wood and glass, where larger openings help to bring light into the various spaces of the building, creating continuity between the interior of the house and the exterior.

This is how the different intended uses for the plot are distributed, such as different living areas, paths with different seating areas and relationships of shade and sunlight - the latter being more related to the volume of the pool.


Porto, Portugal    2019

Architecture/Coordination - Adriana Floret
Architecture Team - José Carlos Dias, Ana Catarina Simões, Maria d’Orey, Andrea Correia, Marta Moraes
Engineering - NCREP - Consultoria em reabilitação do edificado e património, ASL & Associados
Construction - CS - Construtora . Lightdesign: Softlight